Ne Mutlu Türküm Diyene...
Başkonsolos Nicolas Matthioudakis'i Ziyaret Ettik
Geri Dön
Başkonsolos Nicolas Matthioudakis'i Ziyaret Ettik
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu, Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosu Nicolas Matthioudakis'i ziyaret ederek Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a iletilmek üzere mektup sundu.
02/03/2015
Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosu Nicolas Matthioudakis'i 02 Mart 2015 pazartesi günü ziyaret eden  Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu ve yöneticiler Başbakan Aleksis Çipras'a iletilmek üzere sunduğu mektupta, Çipras'ın Türkiye'de ağırlamak istediklerini ifade ettiler. Mustafaoğlu, ''Batı Trakya Türk toplumu parlamentoya 3 milletvekili göndererek Çipras'a olan desteğini ortaya koydu. Biz de Çipras'tan yıllardır süren anlamsız yasakları kaldırmasını bekliyoruz'' dedi
 
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu, Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosu Nicolas Matthioudakis'i ziyaret ederek Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a iletilmek üzere mektup sundu. Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda gerçekleşen görüşmenin ardından basına açıklama yapan Mustafaoğlu, görüşmede gönderdikleri kutlama mektubunda Çipras'ı Türkiye'ye davet ettiklerini söyledi.
 
Çipras'ın ilk Türkiye ziyaretinde heyetlerini kabul etmesi veya derneklerini ziyaret etmesi taleplerini başkonsolos Matthioudakis'e ilettiklerini belirten Mustafaoğlu, "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Yunanistan ziyaretleri sırasında buradan oraya göçmüş olan Rum azınlığın derneklerini defarlaca ziyaret ettiğini biliyoruz. Biz de bir eksiğin tamamlanması açısından bir teklifte bulunduk" diye konuştu.
 
Batı Trakya Türkleri olarak Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluğa katkıda bulunmak istediklerini anlatan Mustafaoğlu, "Batı Trakya Türkleri 3 milletvekilini Radikal Sol Koalisyon'a (SYRIZA) vererek yeni hükümete olan inançlarını ortaya koymuşlardır. İnşallah bunun karşılığını Batı Trakya Türkleri ve tüm Yunanistan halkı bulur ve başarılı bir hükümet görürüz önümüzdeki dönemde" şeklinde konuştu. Değişim yapacağına inananan Batı Trakya Türkleri'nin Syiriza hükümetie büyük destek verdiklerini  belirten Mustafaoğlu, ''İki ülke yasaklarla bir yere varamaz. Yunanistan Başbakan'ı Çipras'tan benim konumumda olan ve Yunanistan'a girişi engellenen insanlara seyahat hakkı tanımasını bekliyoruz'' diye konuştu.
 
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin mektubunda Çipras'a hitaben "SYRIZA'nın Türk adaylarının aldığı yüksek oylar azınlığımızın sizden ve partinizden beklentisini samimi bir  şekilde yansıtmaktadır. Batı Trakya Türk azınlığı Yunanistan'ın ayrılmaz parçası olarak, sizden azınlık konularına olumlu yaklaşımlar beklemektedir" denildi.
Etkinlik Rehberi
24.07.2015 Yeni Websitemiz
Güncellenen yeni websitemiz yayına alınmıştır.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - 1 Gün
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Açılış
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Finaller
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
17. BATI TRAKYALILAR PANAYIRI
17. Batı Trakyalılar Panayırı ve 11. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası
Alantepe Panayırı
Alantepe Panayırı 30 Ağustos Pazar Günü Hemetli (Organi) Bölgesinde Yapılacak.
Teşkilat Toplantısı
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 54. Dönem Teşkilat Toplantısı 28 Kasım 2015 Cumartesi Saat 11.00'da BTTDD Zeytinburnu Şubesi Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
Hacıbeşirağa Tekkesi Sok. No:5 Cağaloğlu,
İstanbul, Türkiye
Telefon : +90 212 519 70 13 - 14
Faks : +90 212 512 70 22
E-Posta : info@bttdd.org.tr
Hakkımızda
Haber Kategorileri
Batı Trakya
Sorunlarımız
Bilgiler
İletişim
İkamet İzinleri
Çalışma İzinleri
Batı Trakyanın Sesi
Meslek Rehberi
Burs Başvuru
Canlı Yayın
Haber Abonelik
Videolar
Şubeler
Batı Trakya Tarihi
Batı Trakya Harita
Basın Videoları
Tüm hakları saklı tutulmuştur.
Copyright © 2015