Ne Mutlu Türküm Diyene...
Batı Trakya Türk Cumhuriyeti 100 Yaşında
Geri Dön
Batı Trakya Türk Cumhuriyeti 100 Yaşında
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Deneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu tarafından Batı Trakya Türk Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 100.yılı münasabeti ile yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.
31/08/2013
BATI TRAKYA TÜRK CUMHURİYETİ 100 YAŞINDA
BATI TRAKYA’DAKİ TÜRK VARLIĞI 650 YAŞINDA
 
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Deneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu tarafından Batı Trakya Türk Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 100.yılı münasabeti ile yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.
 
Mustafaoğlu,”Batı Trakya Türk Cumhuriyeti, 31 Ağustos 1913’te Meriç ve Karasu nehirleri arasında kalan bugünkü Batı Trakya (Gümülcine, İskeçe, Dedeağaç) ve bugünkü güney Bulgaristan’daki Kırcaali  en kuzeyde kalacak şekilde,batıda Paşmaklı ve doğuda Ortaköy’den Yunan sınırına kadar olan bölgeyi içine alacak şekilde kurulmuştur.Tarihte ilk Türk cumhuriyeti olma özelliği taşıyan devletin kendi ordusu,bayrağı,pulu olmuştur.Bayrağı siyah,yeşil ve beyaz renkler üzerinde hilal ve 3 yıldızdan oluşur.56 gün süren devlet Yunanistan’ın desteğiyle kurulmuştur.Nitekim,devlete son verildikten sonra, Osmanlı Devletiyle Bulgaristan arasında 29 ekim 1913’te İstanbul Antlaşmasının imzalanmasıyla  Batı Trakya Bulgaristan’a bırakılırken, Yunan Devleti BATI TRAKYA TÜRKLERİNE KARŞI OLAN SORUMLULUKLARINI 14 Kasım 1913’te Osmanlı Devletiyle imzaladığı Atina Antlaşmasıyla taahhüt altına almıştır. Böylece, Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türkleri Helen kökenli Yunan vatandaşlarıyla sosyal, kültürel, ekonomik ve dini özgürlükler açısından eşit statüye sahip olmuştur. Dilimizin Türkçe olduğu teyit edilmiştir” dedi.
 
Keza ,Lozan Antlaşması ile Batı Trakya’da yaşayan Müslüman Türk Azınlığın haklarını bir kez daha yinelenerek tekrardan garanti altına alınmaktadır diyerek sözlerine devam etti.
 
Yunanistan’a Hatırlatma
 
Genel Başkan Mustafaoğlu, “Batı Trakya Türk Cumhuriyetinin kurucularının torunları olarak, kahraman dedelerimizi ve o günleri tarihte bir realite olarak anarken, tarihteki ilk Türk Cumhuriyetinin bugün yaşadığımız Batı Trakya’da kurulduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz. İşte bu yüzden, Batı Trakya’daki bugünkü Türk ve Müslüman kimliğimiz inkar edilemez bir gerçektir.  Bunu görmezden gelen inkar politikaları, mücadelemiz karşısında muhakkak bir gün iflas edecektir” dedi
 
“1913 Atina antlaşması ve 1923 Lozan antlaşmasında, Batı Trakya Türkleriyle ilgili maddeler, Yunan devletinin yükümlülükleridir. İmzacı devletlerden çok, bugün aynı zamanda AB vatandaşı olan kendi vatandaşlarına karşı yerine getirilmesi zorunlu olan yükümlülükler görmezden gelinemez” Mustafaoğlu sözlerine “ Legal, haklı ve insan hakları çerçevesindeki mücadelemizin insanlık var oldukça ve Büyük Türk milleti var oldukça devam edeceğini, kamuoyunun bilgisine sunarken, ‘’Nice 100 yıllara Batı Trakya Türkleri ‘’ diyoruz” diyerek son verdi.     
Etkinlik Rehberi
24.07.2015 Yeni Websitemiz
Güncellenen yeni websitemiz yayına alınmıştır.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - 1 Gün
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Açılış
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Finaller
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
17. BATI TRAKYALILAR PANAYIRI
17. Batı Trakyalılar Panayırı ve 11. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası
Alantepe Panayırı
Alantepe Panayırı 30 Ağustos Pazar Günü Hemetli (Organi) Bölgesinde Yapılacak.
Teşkilat Toplantısı
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 54. Dönem Teşkilat Toplantısı 28 Kasım 2015 Cumartesi Saat 11.00'da BTTDD Zeytinburnu Şubesi Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
Hacıbeşirağa Tekkesi Sok. No:5 Cağaloğlu,
İstanbul, Türkiye
Telefon : +90 212 519 70 13 - 14
Faks : +90 212 512 70 22
E-Posta : info@bttdd.org.tr
Hakkımızda
Haber Kategorileri
Batı Trakya
Sorunlarımız
Bilgiler
İletişim
İkamet İzinleri
Çalışma İzinleri
Batı Trakyanın Sesi
Meslek Rehberi
Burs Başvuru
Canlı Yayın
Haber Abonelik
Videolar
Şubeler
Batı Trakya Tarihi
Batı Trakya Harita
Basın Videoları
Tüm hakları saklı tutulmuştur.
Copyright © 2015