Ne Mutlu Türküm Diyene...
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Heyeti Çankaya Köşkü'nde
Geri Dön
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Heyeti Çankaya Köşkü'nde
Cumhurbaşkanı Gül, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Hakgüder ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.
28/11/2012
Cumhurbaşkanı Gül, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Hakgüder ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.
 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av.Burhaneddin Hakgüder ve beraberindeki 42 kişilik heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme sonrası Av.Burhaneddin Hakgüder, Cumhurbaşkanı Gül'e Batı Trakya Türkleri'nin sorunları hakkında hazırladıkları raporu sunduklarını ve sorunlarına ilişkin bilgi verdiklerini açıkladı.
 
Genel Başkan Av.Burhaneddin Hakgüder, Avrupa Birliği üyesi olan Yunanistan'da kendilerine yönelik insan hakları ihlallerinin halen devam ettiğini dile getirdi.  Yunanistan'da Türkler’in yaşadıkları sorunları Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'e sunduklarını belirten Hakgüder, bu sorunlar arasında Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Lozan Antlaşması’ndan kaynaklanan azınlık hakları çerçevesinde eğitim başta olmak üzere, etnik kimliğin inkarına dayalı olarak Türk derneklerine yönelik baskılar, ifade özgürlüğünün kısıtlanması, ayrımcılık nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılar, vakıflar ve müftülükler konusu, 19.madde mağdurlarının giderilmeyen mağduriyeti, ve son zamanlarda ekonomik sıkıntıyla boğuşan Yunanistan’da yükselen milliyetçi yaklaşımlarla Türk Azınlığa yönelen diğer baskılar ve saldırılar hakkında bilgi verdiğini söyledi.
 
Hakgüder, Yunanistan'da Türk Azınlığın yaşadığı Batı Trakya Bölgesinde son zamanlarda yaşanan ekonomik buhranla birlikte toplum huzurunu bozmaya yönelik aşırı milliyetçilik hareketlenmelerinin çok sık görüldüğünü de sözlerine ekledi. Aynı zamanda Batı Trakya'da Türk işadamlarının herhangi bir yatırım yapmasına izin verilmediğini dile getiren Hakgüder, "Böyle yatırımımlar hem Türkler hem de Yunanlılar için fayda sağlayacaktır" dedi. Dileğimiz Yunanistan’ın ekonomik sıkıntılardan bir an önce sıyrılmasıdır. Bu ekonomik şartlar azınlığımızı çoğunluğa göre misliyle sıkıntıya sokmuştur dedi.
 
Ayrıca Gül'e vermek üzere hazırladıkları raporda Türkiye'de eğitim görmek isteyen ancak yüksek harçlar yüzünden eğitim göremeyen gençlerin durumları hakkında bilgilerin yer aldığını belirten Hakgüder, yurtdışından gelen öğrenciler için belirlenen harç bedellerinin zaten ekonomik olarak büyük sıkıntı içinde olan Batı Trakya'dan gelen öğrenciler için uygulanmamasını istediklerini söyledi.
 
Oturma ve çalışma izinleri konusunda Avrupa Birliği’ne uyum sağlamak üzere yapılan mevzuat değişiklikleri nedeniyle zaman zaman yaşanan sıkıntıların giderilmesi konusunda taleplerinin de olduğunu belirten Hakgüder, bu konularda yaşanan sorunlara kısmen çözümlerin sağlandığını ancak devam eden sorunlar açısından bu sürecinde hızlandırılmasının önemli olduğunu belirtti. Özellikle elektronik randevu sistemi nedeniyle yaşanan sıkıntının ivedilikle halledileceğini düşündüğünü belirtti.
Daha önce yaptıkları girişimlerle öğrenciler açısından yaşanan uzun süreli randevular ve birikim sorunun halledildiğini bundan sonraki aşamada da diğer birikmiş randevuların eritileceğini belirtti.
 
Hakgüder, verdikleri raporda, annesi babası yurtdışında kalmış ama kendileri Türk vatandaşı olmuş kişilerin yardıma muhtaç ailelerine Türkiye'de bakmak istediklerinde anne babanın sağlık hizmetlerini devletin karşılamadığını söyledi. Bu konuda da yeni bir düzenleme yapılması talebinde bulunduklarını söyledi.
 
Sayın Abdullah Gül bizlere olan özel ilgisini hiçbir zaman esirgememiştir görüşmemizde de bunu defaatle ifade etmiştir. Ayrıca derneğimizin de tüm dış Türk derneklerine örnek olacak bir birliktelik ve tek çatı kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürmesini takdirle izlediğini belirtmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu değerlendirmesi bizim için büyük bir onur olmuştur. Bugün yansıttığımız ve çözüm önerileri sunduğumuz sorunlar hakkında da kısa sürede sonuçların alınacağını ümit ediyoruz dedi.
 
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av.Burhaneddin Hakgüder dernek tarafından düzenlenen ve geçmiş yıllarda birbirinden değerli kişilere sunulan Dr.Sadık Ahmet Dostluk ve Barış Ödülünü 2013 yılında Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e takdim edeceklerini bunu da Sayın Cumhurbaşkanı Gül’e arz ettiklerini belirtti.
 
“Batı Trakya Türk Azınlığının Durumunu Yakından İzliyorum”
 
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve 75 dakika süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Gül, Batı Trakya Türk azınlığının sorunlarını yakından bildiğini ve izlediğini, Türk makamlarının, azınlığın mevcut sorunlarının aşılması konusunda Yunan makamlarıyla istişare halinde çalışmaya devam edeceğini belirtti. Temel hedefimizin tüm azınlıkların ilgili ülkeler arasında bir dostluk köprüsü olarak işlev görmeleri olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, bu düşüncelerle Batı Trakyalı tüm kardeşlerimizi muhabbetle selamladığını söyledi.
 
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği yönetimi, derneğin 15 şube, vakıf ve spor kulübü başkanı ile eski başkanlarının bulunduğu 42 kişilik heyetin kabulün de Batı Trakya kökenli Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’da hazır bulundu.
Etkinlik Rehberi
24.07.2015 Yeni Websitemiz
Güncellenen yeni websitemiz yayına alınmıştır.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - 1 Gün
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Açılış
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Finaller
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
17. BATI TRAKYALILAR PANAYIRI
17. Batı Trakyalılar Panayırı ve 11. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası
Alantepe Panayırı
Alantepe Panayırı 30 Ağustos Pazar Günü Hemetli (Organi) Bölgesinde Yapılacak.
Teşkilat Toplantısı
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 54. Dönem Teşkilat Toplantısı 28 Kasım 2015 Cumartesi Saat 11.00'da BTTDD Zeytinburnu Şubesi Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
Hacıbeşirağa Tekkesi Sok. No:5 Cağaloğlu,
İstanbul, Türkiye
Telefon : +90 212 519 70 13 - 14
Faks : +90 212 512 70 22
E-Posta : info@bttdd.org.tr
Hakkımızda
Haber Kategorileri
Batı Trakya
Sorunlarımız
Bilgiler
İletişim
İkamet İzinleri
Çalışma İzinleri
Batı Trakyanın Sesi
Meslek Rehberi
Burs Başvuru
Canlı Yayın
Haber Abonelik
Videolar
Şubeler
Batı Trakya Tarihi
Batı Trakya Harita
Basın Videoları
Tüm hakları saklı tutulmuştur.
Copyright © 2015