Ne Mutlu Türküm Diyene...
BTTDD Geleneksel Toprak Alma Töreni İpsala'da Gerçekleşti
Geri Dön
BTTDD Geleneksel Toprak Alma Töreni İpsala'da Gerçekleşti
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği , Türkiye Atletizm Federasyonu ve İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü tarafından düzenlenen ve bu yıl 26. yapılan “Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu” kapsamında Atatürk’ün Selanik'te doğduğu evin bahçesinden alınan toprak İpsala sınır kapısına ulaştı.
16/05/2014
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği , Türkiye Atletizm Federasyonu ve İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü tarafından düzenlenen ve bu yıl 26. yapılan “Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu” kapsamında Atatürk’ün Selanik'te doğduğu evin bahçesinden alınan toprak İpsala sınır kapısına ulaştı.
 
İpsala Gümrük Kapısı'nda düzenlenen törene Edirne Valiliği nezrinde bir katılımcının olmaması dikkat çekerken törene İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Gümülcine Başkonsolosluğu muavin konsolosu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu, Teşkilat Başkanı Musa Yurt, Masterler Atletizm Spor Kulübü Başkanı Rıdvan Doğan, Atletizm Federasyonu Temsilcisi Selahattin Yıldız, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak ile diğer yetkililer katıldılar.
 
350 km yol kat ederek her yıl olduğu gibi bu yılda İpsala kara sınır kapısına getirilen ve burada düzenlenen tören sonrasında Ankara ve Samsun’a götürülecek olan toprak İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü sporcularına teslim edilerek yola çıktı.
 
Soma’da yaşanan maden faciasının damgasını vurduğu günde sporcuların kollarında siyah bant bağlarken getirilen özel kap içindeki üç parça topraktan biri Soma’daki faciada yaşamının yitiren işçiler için Soma’ya götürülerek teslim edilecek.
 
Organizasyona ev sahipliği yapan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu " 16 yıldan bu yana yapılan törenin ayrı bir anlam ifade ettiğini hatırlatarak “Batı Trakya tabii ki kültür,anlayış olarak Trakya’mızın devamı. Bugün Türkiye hapşırsa Batı Trakya nezle olur. Nitekim iki,üç gündür bütün kurumlarımızın Türkiye’de gerekli kurumlara taziye mesajı ilettiklerini görmenin mutluluğu içindeyim. Demek ki biz bir bütünüz. Türkiye’de olan Türkiye’yi üzen bizi de üzüyor.İşte ayrıcalıklı bir gün ve hüzünlü bir 16 Mayıs'ı ilk defa yaşıyoruz. Bizde bu toprağı bu sene Samsun’a değilde, Soma Batı Trakya Türkleri şubesi vasıtasıyla uygun bir zamanda Soma’da Soma'lı maden şehitlerimize vermek üzere oraya teslim etmek istiyoruz”şeklinde konuştu.
 
 
İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise konuşmasına tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyerek başladı.Gürbüz “Biz bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesi yaptığımız etkinliğimizi Soma'daki şehitlerimizi anarak yapıyoruz. Acılarda sevinçlerde birdir.Bunlar toplumları bir arayagetirerek millet yapar. Biz en acı günümüzde bile küllerimizden doğabilen bir milletiz. Ulusal kurtuluş mücadelesini nasıl vermişsek, en acı günümüzde de olsa hedefe ulaşma arzusu içerisindeyiz” dedi.
Törende Atletizm federasyonu adına Batı Trakya Türkleri Derneğine büyük emekler vererek hepimizin Selahattin ağabeyi olmayı başaran Selahattin Yıldız'da konuştu. Bir ve bütün olmanın önemine değinen Yıldız konuşmaların yapılan plaket töreninde Genel Başkanımıza plaket takdim etti.
 
 
Günün anlam ve önemine binaen verilen plaket ve teşekkür belgelerinin ardından Ata toprağının 703 km likyolculuğu İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün start ateşi ile başlamış oldu. Toplam 1050 km'lik yolun geri kalan kısmı olan 700 km lik bölümü ise atletler tarafından koşularak 18 Mayıs Pazar günü Ankara ve Samsun’a ulaştırılacak. 19 Mayıs Pazartesi günü ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim edilecek. Öte yandan teslim edilen topraklardan biri Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğimiz tarafından Soma Şubemiz aracılığla Maden iş sendikası Soma Şubesine teslim edilecek.
 
Etkinlik Rehberi
24.07.2015 Yeni Websitemiz
Güncellenen yeni websitemiz yayına alınmıştır.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - 1 Gün
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Açılış
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Finaller
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
17. BATI TRAKYALILAR PANAYIRI
17. Batı Trakyalılar Panayırı ve 11. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası
Alantepe Panayırı
Alantepe Panayırı 30 Ağustos Pazar Günü Hemetli (Organi) Bölgesinde Yapılacak.
Teşkilat Toplantısı
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 54. Dönem Teşkilat Toplantısı 28 Kasım 2015 Cumartesi Saat 11.00'da BTTDD Zeytinburnu Şubesi Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
Hacıbeşirağa Tekkesi Sok. No:5 Cağaloğlu,
İstanbul, Türkiye
Telefon : +90 212 519 70 13 - 14
Faks : +90 212 512 70 22
E-Posta : info@bttdd.org.tr
Hakkımızda
Haber Kategorileri
Batı Trakya
Sorunlarımız
Bilgiler
İletişim
İkamet İzinleri
Çalışma İzinleri
Batı Trakyanın Sesi
Meslek Rehberi
Burs Başvuru
Canlı Yayın
Haber Abonelik
Videolar
Şubeler
Batı Trakya Tarihi
Batı Trakya Harita
Basın Videoları
Tüm hakları saklı tutulmuştur.
Copyright © 2015