Ne Mutlu Türküm Diyene...
Kadın Kollarımızdan Milli Direniş Günü Etkinliği
Geri Dön
Kadın Kollarımızdan Milli Direniş Günü Etkinliği
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkez Kadın Kolları Zeytinburnu Belgradkapı Sosyal Tesisleri’nde 29 Ocak Milli Direniş Günü anma etkinliği münasebetiyle kahvaltılı toplantı düzenledi.
10/02/2020

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkez Kadın Kolları Zeytinburnu Belgradkapı Sosyal Tesisleri’nde 29 Ocak Milli Direniş Günü anma etkinliği münasebetiyle kahvaltılı toplantı düzenledi. Gerçekleşen kahvaltıya kar yağışına rağmen yoğun katılım oldu. 29 Ocak Milli Direniş Günü etkinlikleri kapsamında 1 Şubat 2020 tarihi için planlanan etkinlik, diğer 29 Ocak Milli Direniş Günü etkinlikleri ve şube kongreleri nedeniyle ertelenerek 8 Şubat 2020 tarihinde gerçekleşti.

Etkinliğe, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkan Av.Necmettin Hüseyin, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Abdül Selami Delibalta, Teşkilat Başkanı Musa Yurt, Genel Başkan Yardımcısı Besim İsmailbaşa, Zeytinburnu Şube Başkanı Fatih Hacıbedel, İstanbul Batı Trakya Spor Kulübü Başkanı Hakan Güler, Kadın Kolları Genel Başkanı Nalan Hacıdeli ve yaklaşık 150 Batı Trakyalı kadın katıldı.

Konuşmacı olarak BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah ve Rodop Türk Kadınları Derneği Başkanı ve Gündem Gazetesi sahibi Gazeteci Hülya Emin katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kadın Kolları Başkanı Nalan Hacıdeli bugüne kadar derneğimize ve kadın kollarımıza destek veren bugünde yine bizlerle olan kahvaltıya katılan kadınlara teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Genel Başkan Av.Necmettin Hüseyin de konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti. Necmettin Hüseyin, Genel Merkez ve şubeler olarak gerçekleştirdikleri 29 Ocakları anma etkinliklerine değindi. Bu yıl 5 ayrı şubemizde 29 Ocak panelleri düzenlediklerini ve ayrıca ana organizasyon olarak da heyet ile 29 Ocak Milli Direniş Gününü tüm illerden katılım ile Srebrenitsa’da anma etkinliği gerçekleştirildiğini belirtti. Kadın kollarımız benim görev sürem boyunca gerek genel merkezde gerekse şubelerimizde müthiş efor sarf etti. Ben kendilerine her platformda teşekkür ettim ve her yerde de bunu dile getirmeye devam edeceğim. Dedi.


Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’da katılımcılara selamlama konuşması yaptı. Kendini ait olarak hissettiği bu güzide toplulukla olmaktan her zaman mutluluk duyduğunu belirten başkan Arısoy bu güzel insanlarla güne başlamak bizler içinde büyük keyif oldu dedi.

Daha sonra etkinlikte konuşmacılar söz alarak hazırladıkları sunumlarını gerçekleştirdiler. Gazeteci Hülya Emin, 29 Ocak 1988 Milli Direnişe götüren süreç ve 29 Ocak 1990 yılında yaşanan olaylar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Tarihin toplumların ortak hafızası olduğunu hatırlatan Hülya Emin, bu nedenle geçmişin iyi anlaşılması ve anlatılması gerektiğini söyledi. 29 Ocakların üzerinden yıllar geçmesine rağmen aynı sorunların konuşuluyor olmasının söz konusu sorunların varlığını sürdürdüğü anlamına geldiğini belirten konuşmacı, Yunan devletinin özelikle 1990’da yaşananlar nedeniyle azınlığa bir özür borcu olduğunu ifade etti.


BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah da konuşmasında, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın milli kimliğinin hedef alınması konusuna değindi. Azınlığı etnik açıdan farklı gruplara ayırmaya çalışan devlet politikasına değinen Pervin Hayrullah, azınlık olarak uluslararası toplantılarda yapılan çalışmaları da katılımcılara aktardı. BAKEŞ Genel Müdürü, 2008 yılında Avrupa İnsan Mahkemesi’ni kazanan azınlık dernekleri hakkında bilgi verdi ve son gelişmeleri paylaştı.

Günün anısına konuşmacılar Hülya Emin ve Pervin Hayrullah’a plaketleri Genel Başkan Necmettin Hüseyin ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile birlikte takdim etti. Program Genel Başkan Av.Necmettin Hüseyin’in, camiamıza desteklerinden dolayı kadın kolları yöneticilerine teşekkür plaketi vermesinin ardından sona erdi.

Etkinlik Rehberi
24.07.2015 Yeni Websitemiz
Güncellenen yeni websitemiz yayına alınmıştır.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - 1 Gün
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Açılış
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Finaller
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
17. BATI TRAKYALILAR PANAYIRI
17. Batı Trakyalılar Panayırı ve 11. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası
Alantepe Panayırı
Alantepe Panayırı 30 Ağustos Pazar Günü Hemetli (Organi) Bölgesinde Yapılacak.
Teşkilat Toplantısı
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 54. Dönem Teşkilat Toplantısı 28 Kasım 2015 Cumartesi Saat 11.00'da BTTDD Zeytinburnu Şubesi Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
Hacıbeşirağa Tekkesi Sok. No:5 Cağaloğlu,
İstanbul, Türkiye
Telefon : +90 212 519 70 13 - 14
Faks : +90 212 512 70 22
E-Posta : info@bttdd.org.tr
Hakkımızda
Haber Kategorileri
Batı Trakya
Sorunlarımız
Bilgiler
İletişim
İkamet İzinleri
Çalışma İzinleri
Batı Trakyanın Sesi
Meslek Rehberi
Burs Başvuru
Canlı Yayın
Haber Abonelik
Videolar
Şubeler
Batı Trakya Tarihi
Batı Trakya Harita
Basın Videoları
Tüm hakları saklı tutulmuştur.
Copyright © 2015