Ne Mutlu Türküm Diyene...
Bursa Şubemizden Recep Altepe'ye Ziyaret
Geri Dön
Bursa Şubemizden Recep Altepe'ye Ziyaret
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi yönetimini ağırlayan BBŞB Başkanı Recep Altepe, Kosova ve Makedonya gibi ülkelerde Müslümanlara yönelik hizmetleri yetkili makamların izin vermesi halinde Yunanistan’da da gerçekleştirmek istediklerini söyledi.
07/03/2017

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi yönetimini ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kosova ve Makedonya gibi ülkelerde Müslümanlara yönelik hizmetleri yetkili makamların izin vermesi halinde Yunanistan’da da gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Başkan Altepe, 15 Şubat’ta gerçekleştirilen genel kurulun ardından göreve yeni seçilen BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Eminlatif ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

Altepe, Batı Trakya Türklerinin ecdadın bir emaneti olduğunu söyledi. Balkan ülkeleriyle 628 yıl önce başlayan akrabalık ilişkilerinin artarak sürdüğünü kaydeden Başkan Altepe, son yıllarda bölgedeki Müslüman halkla yeniden bütünleştiklerini kaydetti.

On yıllar süren aradan sonra Osmangazi Belediye başkanlığı döneminde yeniden kurulan ilk irtibatın ardından Büyükşehirle birlikte ilişkilerin iyice sıklaştığını ifade eden Başkan Altepe, “Yaklaşık 100 yıllık süren kopukluğun ardından bölgeyle yeniden bütünleştik. Düzenlediğimiz organizasyonlarla oradaki Müslümanlar arasında milli birlik ve beraberlik ruhunun oluşmasına sebep olduk. Kurduğumuz şantiyelerle başta ecdat yadigarı eserler olmak üzere kapsamlı bir restorasyon rekonstrüksiyon dönemine girdik. Soydaşlarımızın bulunduğu ve ihtiyaç hissedilen bölgelere de Bulgaristan’ın Kırcaali bölgesinde olduğu gibi yeni cami ile külliyeler inşa ettik” dedi.

Başkan Altepe, Yunan yetkili makamlarının izin vermesi halinde Batı Trakya’da da diğer Balkan bölgelerinde olduğu gibi faaliyet göstermek istediklerini belirtti.

Yunanistan’la bu hayalin gerçekleşmesi için izin noktasında sıkıntılar yaşadıklarını ve Müslümanlara yönelik organizasyonlar, çalışmalar yapamadıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Batı Trakya’da restorasyonlar yapmak, soydaşlarımızın her türlü eksikliğiyle ilgilenmek isteriz. Sünnet ve toplu cemiyetlerle Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak çok güzel olur. Ama şu anda bu mümkün görünmüyor. Çünkü Yunan makamlarıyla izin noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Bunlar aşıldığı takdirde tabii ki orada da olmak isteriz” diye konuştu.

BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Emin Latif de, kabülünden dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür ederken, 3 yıllık görev süresinde güzel çalışmalara imza atmak istediklerini anlattı. Büyükşehir Belediyesi'nin ve Başkan Altepe'nin balkanlara ilgisine dikkat çeken Eminlatif, Bursa'daki Batı Trakya Türkleri'ne biraraya gelebilecekleri, kültürlerini yaşatabilecekleri bir 'Batı Trakya Evi'ni kazandırmak istediklerini vurguladı. Eminlatif, ''Şu anda Yunan makamlarının engeline takıldığınız için oralara birşey yapamıyorsunuz. En azından Bursa'daki Batı Trakyalılar'a bir dernek binası kazandırmamıza yardımcı olursanız çok mutlu oluruz. Batı Trakyalılar sizleri hiçbir zaman unutmaz. Bu konuda elinizden geleni yapacağınız konusunda en ufak bir şüphemiz yok'' ifadelerini kullandı.

 

Etkinlik Rehberi
24.07.2015 Yeni Websitemiz
Güncellenen yeni websitemiz yayına alınmıştır.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - 1 Gün
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Açılış
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Finaller
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
17. BATI TRAKYALILAR PANAYIRI
17. Batı Trakyalılar Panayırı ve 11. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası
Alantepe Panayırı
Alantepe Panayırı 30 Ağustos Pazar Günü Hemetli (Organi) Bölgesinde Yapılacak.
Teşkilat Toplantısı
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 54. Dönem Teşkilat Toplantısı 28 Kasım 2015 Cumartesi Saat 11.00'da BTTDD Zeytinburnu Şubesi Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
Hacıbeşirağa Tekkesi Sok. No:5 Cağaloğlu,
İstanbul, Türkiye
Telefon : +90 212 519 70 13 - 14
Faks : +90 212 512 70 22
E-Posta : info@bttdd.org.tr
Hakkımızda
Haber Kategorileri
Batı Trakya
Sorunlarımız
Bilgiler
İletişim
İkamet İzinleri
Çalışma İzinleri
Batı Trakyanın Sesi
Meslek Rehberi
Burs Başvuru
Canlı Yayın
Haber Abonelik
Videolar
Şubeler
Batı Trakya Tarihi
Batı Trakya Harita
Basın Videoları
Tüm hakları saklı tutulmuştur.
Copyright © 2015