Ne Mutlu Türküm Diyene...
YTB Başkanı Abdullah Eren Bursa Şubemizi Ziyaret Etti
Geri Dön
YTB Başkanı Abdullah Eren Bursa Şubemizi Ziyaret Etti
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa’da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’ni ziyaret etti.
23/10/2019

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa’da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’ni ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Şube Başkanı Dr. Ali Eminlatif, Abdullah Eren’in görevde bulunduğu 15 ay boyunca canla basla çalışması sebebi ile kendisine teşekkür ettiklerini ve Abdullah Eren ile YTB’nin varlığını her zaman yanlarında hissettiklerini belirtti.

Dernek ziyareti sebebi ile kendisine hediye edilen Batı Trakya Haritası sebebi ile duygulanan Abdullah Eren, misafirperverliklerinden dolayı Bursa Şube yönetimine teşekkür etti.

Dernek ziyareti sonrası Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nin davetlisi olarak kendi onuruna verilen yemeğe katılan Cumhurbaşkanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren, burada gerçekleştirdiği konuşmada ‘‘Batı Trakya’ da azınlık değil çoğunluğuz, oranın asıl sahibi biziz” dedi.

Abdullah Eren hemşehrilerine hitap ederken “Batı Trakya denince sadece akla Meriç ile Karasu arasındaki bölge gelmiyor. Batı Trakya denince akla oradaki tüm insanlarımız, oradaki varlığımız, oradaki hukuki statümüz ile fiili durumumuz geliyor. Hukuki anlamda orada azınlık olarak görünüyor olabiliriz ama bizler oranın azınlığı değil, gerçek sahipleriyiz. Batı Trakya, hepimizin ortak paydası ve hepimizin uğruna mücadele etmesi gereken bir konudur” dedi.

Yunanistan’ın Türkiye üzerinden kendi halkına sürekli nefret aşıladığına işaret eden Eren, ‘‘Batı Trakya, Yunanistan için beka meselesi haline gelmiş. Bence Türkiye de meseleye beka sorunu olarak bakmalı. Batı Trakya’nın asıl sahibi ve aktörleri biziz. Bu konuyu sürekli gündemde tutmamız gerekiyor. O topraklarda yaşayan insanımızın özgüvene ve oranın gerçek sahibi olduğuna inanmasına ihtiyacımız var” diye konuştu.

Eren ayrıca Batı Trakya için YTB olarak bugüne kadar gerçekleştirdikleri çeşitli hizmetleri gündeme getirerek, bundan sonra da oraya hizmet etmenin boyunlarının borcu olduğunu açıkladı.

Gece sonunda Abdullah Eren, dernek yönetimi tarafından kendisine iletilen Sosyal Güvenlik Kurumu’nda yaşanan emeklilik sorunları ile üniversite harçlarının eşitsizliği konusunda gerekli kurum ve kişiler ile görüşeceğinin müjdesini verdi.

Gecede bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu ve tüm gücü ile Batı Trakya’nın yanında olduğunu belirtti.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği  Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Hasanoğlu ise, bu güzel organizasyon için Bursa Şubesi’ ne teşekkür ederek misafirlere Batı Trakya’nın güncel sorunları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Gecenin bir başka onur konuğu olan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise, Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen bu bölgenin vatandaşı asaletini hiç bozmadı. Yunan devletinin her turlu zorlamasına ve baskılarına rağmen milli meselemiz olan Batı Trakya’nın ve Batı Trakyalıların tüm sorunlarının çözümü için canla basla çalışıyoruz dedi.

Gecenin ev sahibi Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Ali Eminlatif ise, geceye katılanlara teşekkür ederek “her nesilde daha da güçlenerek bu davaya sahip çıktık ve çıkmaya devam ediyoruz, sorunlarımız büyük ancak biz bir oldukça her şeyin üstesinden gelecek güce sahibiz” şeklinde konuştu.

Gece sonunda bir açıklama yapan BTTDD Bursa Şubesi başkanı Dr. Ali Eminlatif, “bugüne kadar bize kapılarını çaldığımız her anda yardımlarını esirgemeyen YTB Başkanımız Abdullah Eren Ve Hakan Çavuşoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizler bu aksam burada hemşehrimiz olup bu derneğe bugüne kadar başkan olarak, panayır ağası olarak veya kamu kurumlarındaki çeşitli görevleri sebebiyle yardım etmekten geri kalmamış, görevleri sebebi ile bu camianın her ihtiyacına cevap vermeye çalışmış insanlarla bir arada olduk. Derneğimize ve camiamıza faydası olan insanlar tabii ki saymakla bitmez. Her hemşehrimizin gönlümüzdeki yeri ayrıdır, bu sebeple de şimdiye kadar gerçekleşmemiş bu tarz geceler sen ben diye ayırmadan bundan sonra da gerçekleştirilmeye devam edecektir dedi.

Geceye ev sahibi Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Eminlatif ve yönetim kurulu üyelerinin yani sıra, BTTDD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hasanoğlu, YTB Başkanı Abdullah Eren, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursaspor eski Başkanı ve Divan Kurulu Onursal Başkanı Kadir Şankaya, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, , Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih ile birlikte çok sayıda Batı Trakyalı STK Başkanı ile kamu alanında görevlerine devam eden Batı Trakyalı hemşehrimiz de katıldı.

Etkinlik Rehberi
24.07.2015 Yeni Websitemiz
Güncellenen yeni websitemiz yayına alınmıştır.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - 1 Gün
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Açılış
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Finaller
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
17. BATI TRAKYALILAR PANAYIRI
17. Batı Trakyalılar Panayırı ve 11. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası
Alantepe Panayırı
Alantepe Panayırı 30 Ağustos Pazar Günü Hemetli (Organi) Bölgesinde Yapılacak.
Teşkilat Toplantısı
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 54. Dönem Teşkilat Toplantısı 28 Kasım 2015 Cumartesi Saat 11.00'da BTTDD Zeytinburnu Şubesi Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
Hacıbeşirağa Tekkesi Sok. No:5 Cağaloğlu,
İstanbul, Türkiye
Telefon : +90 212 519 70 13 - 14
Faks : +90 212 512 70 22
E-Posta : info@bttdd.org.tr
Hakkımızda
Haber Kategorileri
Batı Trakya
Sorunlarımız
Bilgiler
İletişim
İkamet İzinleri
Çalışma İzinleri
Batı Trakyanın Sesi
Meslek Rehberi
Burs Başvuru
Canlı Yayın
Haber Abonelik
Videolar
Şubeler
Batı Trakya Tarihi
Batı Trakya Harita
Basın Videoları
Tüm hakları saklı tutulmuştur.
Copyright © 2015