Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesinin kurucusu, Bursa sanayiinin duayen ismi merhum Şükrü Şankaya'yı vefatının 17. yılında rahmet ve özlemle anıyoruz.
Sağlığında iş dünyasından sosyal hayata, spordan sanata, sağlıktan eğitime kadar pek çok alanda eserler bırakan Şükrü Şankaya 1950 yılında Gümülcine'de manifaturacı tezgahtarlığı yaparak ilk iş hayatına başladı. 1951 yılında Türkiye'de Kapalı Çarşı'da iş hayatına devam etti. 1955 yılında ticarete atılan Şankaya, ilk zamanlar fason üretim yaptırdı ve sonrasında da üretime yönelerek sanayiciliğe ilk adımını attı. 1958'de 20 tezgahla üretime başlayan Şankaya, iplik ve ev tekstili kumaşı ile başlayan sanayi yolculuğunu; dev bir holdinge taşıyarak içinde Yeşim Tekstil'in de olduğu Türkiye'nin sayılı yapılarından birinin oluşmasında öncü rol oynadı. Bir dönem Bursaspor'a başkanlık da yapan ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yönetim kurulu başkanlığını da üstlenen Şankaya, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi'nin kuruluşuna da önderlik etti. Şankaya sağlığında Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na da layık görüldü.Doğduğu toprakları da hiçbir zaman unutmayan ve mütevazı kişiliği ile Bursalıların ve Batı Trakya Türklerinin "Şükrü Amcası" olarak anılan Şükrü Şankaya, 74 yaşında evinde geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayata gözlerini yumdu.
Merhum Şükrü Şankaya'yı vefat yıldönümünde rahmet ve özlemle anıyoruz.
Yalçın BAYER
SYRİZA, Türkler ve Batı Trakya
Yunanistan'ın 'ince' engellemelerine karşı, Dışişleri kadar Gümülcineli Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da ne kadar gayret ettiğini biliriz.
