Eyüp, Feshane’de Rumeli Türkleri Vakfı tarafından organize edilen 2. Uluslararası Rumeli Balkan Trakya Kültür ve Tanıtım Günleri Fuarı gerçekleştirildi.
Eyüp, Feshane’de Rumeli Türkleri Vakfı tarafından organize edilen 2. Uluslararası Rumeli Balkan Trakya Kültür ve Tanıtım Günleri Fuarı gerçekleştirildi.
Trakya’dan Balkanlara Bosnaya kadar uzanan geniş bir coğrafyanın yöresel özelliklerinin sergilendiği fuarın açılışına, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz , ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Fuara Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği büyük bir standla katıldı.
Fuarın açılışında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Rumeli insanının kültür ve medeniyet duruşuyla dünyaya örnek bir anlayışa sahip olduğunu söyleyerek, ‘ Rumeli insanının üç önemli özelliği vardır. Balkan insanı mütevazidir; merhametlidir ve merttir. Taşıdığı bu değerleriyle dünya medeniyetlerine büyük katkılar sağlamıştır. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim.’ diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, biz büyük bir milletin bireyleriyiz diyerek, Balkanlar, Batı Trakya ve Rumeli ile bağların hiçbir zaman kopmadığını ifade etti. Topbaş, tüm İstanbulluları Feshane’ye davet etti.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri stantları gezdi. Fuarda, yöresel tatlar ve kıyafetler sergilenirken, Arif Şentürk, İmran Salkan, Beyo, Suzan Kardeş gibi yöresel sanatçılar da sahne aldı.
Coşku içinde geçen ve oldukça ilgi gören fuarda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AB'den sorumlu Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmelettin İhsanoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği standını ziyaret etti.
Fuarda yapmış olduğumuz stand çalışmasını izlemek için :
Rumeli Balkan Trakya Günleri BTTDD Standı from Batı Trakya Türkleri Derneği on Vimeo.