Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Araştırma Merkezinden hocalarımızla üniversite öğrencisi gençlerimizi 10.03.2013 Pazar günü İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesislerinde kahvaltıda buluşturdu.
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Araştırma Merkezinden hocalarımızla üniversite öğrencisi gençlerimizi 10.03.2013 Pazar günü İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesislerinde kahvaltıda buluşturdu.
Kahvaltıya Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Sayın Av. Burhanettin Hakgüder, Genel Sekreter Sayın Av. Necmettin Hüseyin, Genel BaşkanYardımcısı Sayın Musa Yurt, Teşkilat Başkanı Yardımcısı Sayın Besim İsmailbaşa, Gençlik Kollarından sorumlu Genel BaşkanYardımcısı Sayın Uz. Fzt. Adnan Apti ve B.T.T.D.D Araştırma Merkezinden kıymetli hocalarımız İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi/Onkolojisi Bilim Dalı Eski Başkanı Prof. Dr. Ömer Devecioğlu, İstanbul Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri ve Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, İstanbul Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Başkan Yardımcısı ve Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Tamer ve Batı Trakyalı üniversite öğrencileri katıldılar.
Yapılan kahvaltının ardından Gençlik Kolları Genel Başkanlığı Emre Abdullah’tan, Hüseyin Koç’a devredildi. Her iki başkan da katılanları selamladı ve iyi dileklerini sundular. Katılan gençler tek tek kendilerini tanıtıp, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ettiler.
Genel Başkan Av.Burhaneddin Hakgüder konuşmasında gençlerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını, katılan değerli hocalarımıza büyük önem verdiklerini ve Araştırma Merkezi’nin çalışmalarını ve hedeflerini anlattı. Daha sonra sırasıyla Genel Merkez yöneticilerimiz konuşmalarını yaptılar ve katılanlara başarı temennilerini sundular.
Kahvaltıya katılan hocalarımız kısa birer konuşma yaptılar. İlk sözü alan Sayın Prof. Dr. Ömer Devecioğlu gençlerimize başarıya giden yolda altın öğütler verdiler. Devecioğlu ‘’ Yılmadan usanmadan çalışmak gerektiğini, gençlerin hedeflerini daima yüksek tutmasını, asla ümitsizliğe düşmeyerek eldeki her türlü imkanın doğru şekilde kullanılıp ardından başarının geleceğini ‘’ söyledi. Ardından sözü alan Sayın Prof. Dr. Adnan Öztürk ‘’ kendi yaşamından örnekler vererek, eğitim ve öğretimde başarının nasıl yakalanacağını ve kahvaltıya katılmaktan memnuniyet duyduğunu ‘’ belirtti. Konuşmasını yapan Sayın Prof. Dr. Şule Tamer ise ‘’ Böyle bir etkinlikte gençler ile buluşup, karşılıklı fikir ve bilgi alışverişinde bulunmaktan memnun olduğunu ‘’ söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından karşılıklı soru-cevap bölümüne geçildi. Gençler eğitimleri ve Batı Trakya hakkında merak ettikleri soruları değerli yöneticilere ve akademisyenlere sordular.
Kahvaltının son bulması ile Baltalimanı Sosyal Tesisleri bahçesinde hatıra fotoğrafı çekildi. Üniversiteli gençler Batı Trakyalı akademisyenlerimiz ile yakından tanışma fırsatı bulup, uzun ve keyifli sohbet etme şansı buldu.