Genel Başkan Av.Necmettin Hüseyin İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal'ı makamında ziyaret etti. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Keşan Şube Başkanı İsmail Beyli'nin de ziyarette hazır bulundu.
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av.Necmettin Hüseyin'de bizler için vatanımızdan anavatanımıza geçiş noktasında olan İpsala'da olmak, İpsala'nın değerli Belediye Başkanı ile buluşmak mutluluk verici bir ziyaret ve sohbet ortamına vesile olmuştur. Duyguların değişime uğradığı bu geçiş noktasında sınırların ayrıldığı ancak gönüllerin ayrılamadığı sınır hattında bir azınlığın gelişve gidişlerindeki hüzünlü hikayesini de aslında barınmaktadır. Bizler gerçekten dostluk ortamını, iki ülke arasındaki iyi ilişkileri en çok arzulayan bir toplumun fertleriyiz. Bu nedenle umuyoruz ki zaman içerisinde kalıplaşmış önyargılarla azınlığa karşı sürdürülen zulüm politikaları sona erer. Meriç’in iki yakası gerçekten hüzünlü hikayelere değil de halkların el ele geleceğe yürüyen umutlarına tanıklık eder. Sizin bulunduğunuz idari makamın bizler için bu şirin ilçenin bu manada anlamı çok büyüktür. Sizlerle el ele güzel şeyleri yapmak birlikte güzel projelere de imza atmak isteriz. Bizleri bugün kabul ettiğinizden ve bu sıcak karşılamanızdan dolayı ayrıca teşekkür etmek isterim" dedi.
İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal azınlığın haklarını savunmak üzere bir hak mücadelesi yürüten köklü derneğimiz Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av.Necmettin Hüseyin ve Keşan Şube Başkanı İsmail Beyli'nin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirterek kendilerine teşekkür etti.
Yalçın BAYER
SYRİZA, Türkler ve Batı Trakya
Yunanistan'ın 'ince' engellemelerine karşı, Dışişleri kadar Gümülcineli Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da ne kadar gayret ettiğini biliriz.



