Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük, eğitimin toplumların geleceğine uzanan en parlak yol olduğunu vurgulayarak tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Genel Başkan Küçük, Öğretmenler Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada; “Eğitim, insanlığın geleceğini şekillendiren, karanlığı aydınlığa dönüştüren en güçlü ışık kaynağıdır. Bu ışığı, çocuklarımızın aklına ve yüreğine sevgiyle işleyen kıymetli öğretmenlerimizin emeği paha biçilemezdir. Onlar, bir toplumun kaderini değiştirebilecek güce sahip olan sessiz mimarlardır.
Öğretmenlerimiz geleceğin bilim insanlarını, sanatçılarını, liderlerini ve vicdan sahibi bireylerini yetiştirirken yalnızca ders anlatmaz; fedakarlıklarıyla, sabırlarıyla ve adanmışlıklarıyla hayata yön verirler. Çünkü öğretmen, bir çocuğun attığı ilk küçük adımı ömür boyu sürecek bir yürüyüşe dönüştüren; ona hayal kurmayı, doğruların peşinde cesaretle yürümeyi ve insan olmanın onurunu öğreten kişidir.
Ne var ki bu anlamlı günü kutlarken, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitim alanındaki temel haklarının yıllardır sistemli bir şekilde geriletilmesinin acı gerçeğiyle yüzleşiyoruz. Lozan Antlaşması’nın açık hükümlerine rağmen azınlığımızın eğitimdeki özerklik hakkı adım adım ortadan kaldırılmıştır. Okullarımız öğrenci azlığı bahanesiyle kapatılmakta, Türkçe–Yunanca eğitim verecek anaokulu taleplerimiz yok sayılmakta, Türkiye’den formasyonlu öğretmenlerimizin atanmasının önü kesilmekte, encümen heyetlerimizin çalışmaları engellenmekte ve yeni azınlık okullarının açılmasına izin verilmemektedir. Bu uygulamalar, gelecek nesillerimizin umutlarını ve ortak geleceğimizin temellerini de derinden sarsmaktadır.
Bizler, bu haksızlıkların artık son bulmasını istiyoruz. Azınlık eğitimiyle ilgili alınacak her kararda Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sesine kulak verilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Çünkü eğitim hakkı, kültürel kimliğimizin, tarihimizin ve varlığımızın en temel dayanağıdır. Yunanistan yetkililerini, Lozan Antlaşması’nın gereğini yerine getirerek azınlık eğitim sistemimizin özel ve özerk yapısını korumaya ve gasp edilen haklarımızı iade etmeye davet ediyoruz.
Bu vesileyle; çocuklarımızın gönlüne sevgi, zihinlerine ışık eken, onların iyi birer insan olarak yetişmesi için canla başla çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Öğretmenlerin aydınlattığı her çocuk, yarınlara taşınan bir umut, bir değer ve insanlığa armağan edilen yeni bir nefes olacaktır.
Bu anlamlı günde, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eğitime gönül vermiş tüm öğretmenlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, aramızdan ayrılmış öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.
Yalçın BAYER
SYRİZA, Türkler ve Batı Trakya
Yunanistan'ın 'ince' engellemelerine karşı, Dışişleri kadar Gümülcineli Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da ne kadar gayret ettiğini biliriz.
