Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi üyelerine Yunanca Dil Kursu düzenliyor.
Bursa Şube yönetimi yaptığı açıklamada "Göreve geldiğimiz günden bu yana, genel kurul öncesinde verdiğimiz sözleri yerine getirme adına yoğun bir şekilde çalışıyoruz.
Taahhütlerimiz arasında yer almasa da uzun zamandır üzerinde çalıştığımız konulardan birisi, derneğimiz çatısı altında, özellikle gençlerimize yönelik Yunanca kurs düzenlemekti.
Yunanistan'da gerektiğinde işlemlerimizi rahatlıkla yapabilmek, eğer orada olacaksa askerlikte sıkıntı çekmemek, en önemlisi vatandaşlık ve azınlık haklarımıza daha iyi sahip çıkabilmek adına Yunanca bilmemiz gerekiyor.
Buradan hareketle, Yönetim Kurulu olarak aldığımız karar çerçevesinde, Cuma ve Pazartesi günleri akşam saat 19.00-21.00 saatleri arasında derneğimizde Yunanca kurs verilecektir.
Bu konuda üyemiz Sinem Mehmet bizlere, gönüllü olarak yardımcı olacaktır. Gençler önceliklidir. Başvuruların ardından gruplar oluşturulacaktır. İlk grup için 7 Nisan cuma akşamı kursu başlatmayı düşünüyoruz" dendi.
Yalçın BAYER
SYRİZA, Türkler ve Batı Trakya
Yunanistan'ın 'ince' engellemelerine karşı, Dışişleri kadar Gümülcineli Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da ne kadar gayret ettiğini biliriz.
