Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Çanakkale Temsilciliği Çanakkale’de öğrenim gören Batı Trakyalı gençlerle İzmir’e iki gece iki günlük gezi düzenledi.
Gezi kapsamında ilk güne kahvaltı ile başlayan gençler daha sonra dünyanın en eski Pazar yerlerinden biri olan Tarihi Kemer Altı Çarşısına giderek 2 bin 400 yıllık tarihi dokunun tadına vararak alışveriş yaptı, Kızlarağası Hanı, Konak Yalı Camii, Pier AVM ve kordonun eşsiz derin mavilikleri eşliğinde Saat kulesini gezen Batı Trakyalı gençler ardından Tarihi Asansöre giderek İzmir manzarası ve güneş batımının keyfini çıkardı, Gençler akşam yemeğini Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubemizin organize ettiği Bornova da Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezinde yedi. Akşam yemeğine, Bornova Belediye Başkan vekili Mustafa Akkaya, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanı Mustafa Kurnaz, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir eski Şube Başkanı Mümin Durmuş, İzmir eski Şube Başkanı ve İzmir Barosu eski Başkanı Av. Aydın Özcan, yönetim kurulu üyeleri Özgür Kamil ve Yavuz Hakkı katıldı.Ertesi gün Karşıyaka Mavibahçe AVM ve Doğal Yaşam Parkı ziyaret edilerek Çanakkale’ye hareket edildi.
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Çanakkale Temsilcisi Hamit Giroğlu “Batı Trakyalı arkadaşlarımız ile İzmir’de birlik ve beraberlik içerisinde iki gün geçirdik. Şehirler arası kültürel faaliyetler yaparak anavatanımızın şehirlerini hemşerilerim ile birlikte gezmek bana mutluluk kattı en kısa zaman içerisinde başta Çanakkale içi olmak üzere başka şehirlerimizde de gezi programında Batı Trakyalı arkadaşlarımız ile buluşacağız” diyen Giroğlu söze şöyle devam etti “Başta İzmir şubemiz olmak üzere bizleri Bornova’da ağırlayan Bornova Belediye Başkanı Sayın Olgun Atila ya ve bizleri yemekte yalnız bırakmayan değerli Şube yöneticileri ve yönetimine ve eski Şube Başkanımız Mümin Durmuş’a Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Çanakkale Temsilciliği camiası adına teşekkür ederim.”dedi.
Yalçın BAYER
SYRİZA, Türkler ve Batı Trakya
Yunanistan'ın 'ince' engellemelerine karşı, Dışişleri kadar Gümülcineli Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da ne kadar gayret ettiğini biliriz.









