Batı Trakya Spor Kulübü Osmangazi Şubesinin bu yıl 4.'sünü düzenlediği geleneksel Hıderlez şenliği bu yılda çok sayıda üyenin katılımı ile Gündoğdu mesire alanında gerçekleştirildi.
Sabah 05.30'da üyelerin el birliği ile başlattığı hazılıklarla startı verilen Hıderlez etkinliğinde, bir gece öncesinden yine gönüllülerin katılımı ile parçalanan 1 büyükbaş, 4 küçük baştan oluşan etler mesire alanına getirildi, bulgur ve kurufasülye hazırlandı, saat 13.00 itibari ile hummalı çalışmanın sonuna gelinip memleket usulü bakırlama kazanlarda hazırlanan yemekler 1000'nin üzerindeki üye ve misafirlere ikram edildi.
Hıderlez etkiliğine çok sayıda üye ve misafirlerin ailelelri ile katıldığı güne ayrıca Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Hasanoğlu, BTTDD Bursa Şube Başkanı Uzm. Dr. Ali Eminlatif, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Kurucu Başkanı Cafer Alioğlu, BATISİAD Başkanı Ahmet Er, Batı Trakya Spor Kulübü Osmangazi Şubesinin kuruluşundan bu yana Divan Başkanlığını yapan geçen dönem Osmangazi Belediye meclis Üyesi Ahmet Mehmet Bilgin, Bursa Diş Hekimleri Odası Başkan Yardımcısı Diş Hekimi Ahmet Tunahan ile Oda Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Fikri Apti, Gündoğdu Mahalle Muhtarı Savaş Özkan katıldı.
Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Özkan Altınkol 4 yıl önce başlatılan ve her yıl üzerine konularak devam eden Hıderlez etkinliğini memleket usulü bakırlama kazanlarda hazırlanan yemeklerin üye ve misafirlere ikramı ile farklı bir şekile soktuklarını belirterek "Bizler bir sivil toplum kuruluşunda üyelerin el birliği ile hareket etmeleri durumunda neleri başarabileceğini ispatlamış durumdayız. Çünkü dernek şubemizin yapımında da bu etkinliğin yaşatılmasında da tüm bölge insanlarımız imece usulü ile canla başla çalışmakta, ekonomik imkanları doğrultusunda katkı koymakta ve gönül birliği içinde mücadele etmektedir.
Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Batı Trakya Türkleri camiasına da bundan sonraki yıllarda hem birlik beraberliğimiz pekiştirmek, hem de bu etkinliği daha geniş kitlelerle buluşturmak için şube olarak üzerimize düşen her türlü katkıyı koymaya devam edeceğiz.
Ben ayrıca bu gün buraya katkı koyan, emek harcayan, gönlü ile birlikte bizler olan üye ve bölge insanıma, ulaşım konusunda destek sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve ekibine, Mesire alanını bize her zaman açan ve katılım sağlayan Gündoğdu halkı ve Muhtarıma, bundan önceki yıllarda her zaman bizlerle olan fakat bu yıl yoğun iş temposundan aramızda olamayan ama her zaman desteğini yanımızda bildiğimiz BTTDD Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin'ne, kendisini temsilen de aramızda bulunan BTTDD Genel Başkan Yardımcısı ve bu etkinliğin fikir babası, ayrıca kurucu şube başkanımız Dr. Mehmet Hasanoğlu'na teşekkürlerimi sunarım" dedi.
Yalçın BAYER
SYRİZA, Türkler ve Batı Trakya
Yunanistan'ın 'ince' engellemelerine karşı, Dışişleri kadar Gümülcineli Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da ne kadar gayret ettiğini biliriz.





















