Ne Mutlu Türküm Diyene...
İzmit’te Yüksel Öztürk Güven Tazeledi
Geri Dön
İzmit’te Yüksel Öztürk Güven Tazeledi
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubemizin Olağan Genel Kurulu 26 Şubat 2023 Pazar günü saat 17:00’ da Süleyman Demirel Kültür Merkezi Yahya Kaptan/İzmit adresinde gerçekleşti.
16/03/2023

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubemizin 33. Olağan Genel Kurulu 26 Şubat 2023 Pazar günü saat 17:00’ da Süleyman Demirel Kültür Merkezi Yahya Kaptan/İzmit adresinde gerçekleşti.

Genel kurul Batı Trakya Türkleri dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük, Genel Başkan Yardımcıları Eray Bodur ve Av. Aylin Seri, Adapazarı Şube Başkanı Hayri Latif ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmit Şubesi önceki dönem şube başkanları Cihat Uçar, Ahmet Köse, Sabri Mutlu ve Lütfi Bodur, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Koordinatörü Hasan Ayaz, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, AK Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Halil Güngör Dokuzlar, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, CHP Kocaeli Örgüt Sorumlusu Kıymet Türkoğlu Yılmaz ve Didem Arslan, Balkan Masası Temsilcileri Selim Yıldız ve Dalistan Filiz, İYİ Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcıları Kaan Dilmen ve Güner Çiçekli, BTTDD İzmit Eski şube başkanı ve DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Murat Uzar, Kocaeli Huzurevi Müdiresi Belma Anık Aksu, Gölcük Tarım İlçe Müdürü Nebahat Hocaoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürü Samet Şengöz, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri Aysel Demirtaş ve Halil Atay, İzmit Kent Konseyi Kadın Kolu Başkanı Aslı Devrim, Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Günay Uzun, Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Altıntip, Kocaeli Rumeli Türkleri Balkan Kadınları Derneği Başkanı Ayşe Alpaslan, Güney Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Hizmet Derneği Başkanı Oktay Yaşar, Önceki Dönem İzmit Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Geçmiş Dönem Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker ve İzmit Şubesi üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Divan Başkanlığına Hayri Latif Raif, katip üyeliklere Şenay Öztürk, Feyzan Bilgiç, Eray Eser ve Hazal Toker Özel oy birliği ile seçilmesi ile başlayan kongrede öncelikle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, kutsal vatan toprakları uğruna gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimiz ve Batı Trakya Davasına hizmeti geçip ebediyete intikal eden tüm büyüklerimiz için saygı duruşu ve ardından istiklal marşı okundu. 

İzmit Şube Başkanı Yüksel Öztürk tarafından açılış konuşması yapıldı. " Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan anlaşmalara rağmen Batı Trakya Türkleri'nin sorunları artarak bugüne kadar gelmiştir. Bugün Yunanistan, Batı Trakya'da Türk varlığını tanınmamakta. Hak ihlalleri yaklaşık 100 yıldan bu yana devam etmekte. Bu duruma karşı 1946 yılında kurularak 1980 yılında kamu yararına çalışan dernek statüsünü kazanan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği bir dava derneğidir.” diyen Yüksel Öztürk 1968 yılında kurulan İzmit Şubesince Batı Trakya Türklerine uygulanan baskıların kentte dile getirildiği ve çözüm odaklı çalışmalar yapıldığını belirterek, yapılan etkinlikler hakkında da bilgi verdi.

Sonrasında genel kurula hitap eden Genel Başkan Hasan Küçük” Sayın Divan, İzmit Şubemizin çok değerli başkan, yönetici ve üyeleri ile çok saygıdeğer hemşehrilerim, hepinizi şahsım ve Batı Trakya Türkleri camiası adına genel başkan olarak saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Saygıdeğer hazirun hepinizin malumu 20 gündür ülke olarak büyük bir acı ile mücadele ediyoruz. 6 Şubat gecesi sabaha karşı 11 ilimizi içine alan bir deprem ile 7 Şubat sabahına uyandık. Yitirdiğimiz 44 binin üzerindeki canımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı ile yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Ama bu 20 günde de şunu çok net bir şekilde bir kez daha gördük ki 85 milyon Türk evladı birlik beraberliğini hiç yitirmemiş, birbirine kenetlenerek ülkemizin en ücra köşesinden bile bölgeye akın ederek acaba nasıl faydam dokunur seferberliğine kanaatince katkıda bulunmuştur. Buda bize gösteriyor ki Türk milleti 100 yıl önce nasıl kenetlenerek yedi düvele karşı bu ülkeyi hemşehrimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtarmış ise bugün de aynı kararlılıkla ülkesine sahip çıkıyor buda bizim en büyük gerçeğimiz sevgili hemşehrilerim.

Batı Trakya Türk Azınlık mensupları olarak ise bizim bu birlik beraberliğimizi hem anavatanda hemde doğduğumuz topraklarda yani Batı Trakya’da da topyekün olarak sürdürmekle ilgili bir gerçeğimiz var.

Bu sebeple de Batı Trakya Türk Azınlığı olarak devletimiz Yunanistan’da azınlık mensupları olarak gasp edilen tüm haklarımızı alana kadar tüm kurum ve kuruluşlarla birlik beraberlik içinde topyekün mücadele etme gerçeğini unutmamamız gerekiyor.

Batı Trakya Türk Azınlığı,1923 yılında imzalanan Lozan Barış Antlaşması ile emanet edildikleri Yunanistan’da, asıl sahipleri oldukları topraklarda, Yunanistan’ın uyguladığı tüm baskılara, göçe zorlama ve asimilasyon politikalarına rağmen, anavatanın gücü, desteği ve kendi inanç ve değerleri ile Müslüman Türk Azınlık olarak Batı Trakya’da yaşamaktadır

1923 yılında Yunanistan’a azınlık olarak emanet edilen Batı Trakya Türklerine sistematik baskılar 1980’li yıllara kadar artarak sürmüştür. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasını takiben intikam almak isteyen Yunanlılar tarafından fatura Batı Trakya Türklerine kesilmiştir. 1960 lı yılların sonundan bu yana Türk Azınlık sadece vatandaşlık haklarını kazanmış, buna karşın eğitim başta olmak üzere Lozan’dan kaynaklanan azınlık haklarını kaybetmiştir Her fırsatta uluslararası hukuktan bahseden Yunanistan, konu Türk azınlık ve Türk azınlık eğitimi olunca bu kavramları hiçe saymaktadır. Lozan Barış Antlaşması’nda azınlıkların her türlü dinî özgürlükleri güvence altına alınmış, müftülük kurumu 2345/1920 sayılı yasayla Yunanistan hukukuna geçmiş, dini boyutu ile birlikte nikah akdetme ve onaylama, boşanma, nafaka tayin etme, velayet-vesayet, miras taksimi, vakıfların denetimi, din görevlilerinin göreve gelmesi ve görevden alınması, İslam hukuku ile ilgili konularda görüş bildirme görev ve yetkisine sahip olan özerk bir kurum olmasına rağmen Yunanistan, 24 Aralık 1990 tarihinde çıkardığı bir kanun hükmünde kararname ile 2345/1920 sayılı yasayı iptal ederek Türk Azınlığın seçtiği müftüleri uluslararası anlaşmalardaki hükümlere ve AİHM kararına rağmen tanımazken, büyük varlıklara sahip Azınlık vakıflarını da tıpkı müftülüklerde olduğu gibi kendi atadığı, halkın kabul etmediği isimlere emanet ediyor. Kısacası zor durumdaki Azınlık, atalarından kalan vakıf mallarından da payını alamıyor. Adında Türk kelimesi bulunan sivil toplum örgütlerimizin kapatılması konusunda Yunan resmi makamlarınca kararlar verilmiş, bu kararlar doğrultusunda hukuk mücadelemiz sonucunda Yunan yüksek yargısına giden davalar maalesef çok acı bir gerekçeyle sonuçlanmıştır. Bu gerekçede Batı Trakya’da “TÜRK” yoktur denmektedir. Batı Trakya, ekonomik olarak da kötü durumda.  Batı Trakya Türk azınlığının önemli gelir kalemini oluşturan basma tütünü için geleceğe yönelik teşvik primi verilmeyecek olması ancak aynı durumun Virginia tütününe uygulanmamış olması, azınlığa yapılan negatif ayrımcılığı bir kez daha gözler önüne sermektedir. Batı Trakyalı çiftçi, düştüğü zor durumdan faydalanılarak sömürülüyor.

Tüm bu uygulamalar nazarı dikkate alındığında görüyoruz ki azınlık haklarına yönelik Yunanistan’ın olumsuz tutumu sertleşerek devam ediyor. Unutulmamalıdır ki Batı Trakya'daki Türk Azınlık Yunanistan'ın kararıyla varlık kazanmış değildir. Batı Trakya’daki Azınlık TÜRK’tür ve TÜRK olarak varlığını sürdürmeye devam edecektir.

Geçtiğimiz dönemde değerli bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’ nun destekleri ve geçmiş dönem genel başkanımız Av. Necmettin Hüseyin’ in özverili çalışmaları ile Türkiye’ de yaşayan Batı Trakyalıların yaşadıkları sorunlardan kurtulduk yalnız Batı Trakya’dan gelip Türkiye’de üniversite öğrenimi gören çocuklarımızın harç sorununu çözmemiz gerekiyor diye düşünürken geriye dönük kronik rahatsızlıkların tedavi giderlerinin Genel Sağlık Sigortası kapsamında ödenmemesi, yabancılara kapalı mahallelerde adres kayıt sistemine Batı Trakya Türklerinin adres kayıtlarını yaptıramaması ve Türk Soylu Kütüğü’ne kayıt işlemlerinin askıda kalması sorunları ile karşı karşıyayız. Bu sorunların çözümü konusunda ısrarımız devam etmektedir. Devletimizden tek talebimiz var. Yunanistan her ne kadar milli kimliğimizi inkar etmekte ısrar etse de Biz Türküz.  Türkiye sınırlarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının haklarına sahip olarak yaşamak istiyoruz.

Saygıdeğer hemşehrilerim yine hepinizin malumu bizim Batı Trakya Türk Azınlığı olarak 29 Ocak Milli Mücadele Günümüz var, ve bu yıl 35’cisinin andık.

2015 yılına kadar Türkiye’de yaşayan Batı Trakya Azınlık mensupları olarak İstanbul’da Taksimdeki Atatürk Anıtına çelenk koyarak ve akabinde çeşitli programlarla bu günü anıyorduk.

2015 yılında Necmettin Hüseyin Adaletoğlu başkanlığında seçilen yönetim anma etkinliklerini farklı bir boyuta taşıdı. Bildiğiniz gibi önceki yıllarda Taksim’den ve şubelerimizin bulunduğu merkezlerden duyurduğumuz sesimizi altı yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’den, kuruluşumuzun 71. yılında Çanakkale’de Şehitlik Abidesinden, sonraki yıl Türkiye Cumhuriyetinin en doğu ucundan Sarıkamış’tan 90 bin şehidimizin manevi huzurundan, sonrasında 20. yüzyılın sonunda dünya tarihinin gördüğü en büyük dramın 25.yılında, insanlığın katledildiği ve 8372 kadın, erkek ve çocuğun toplu mezarlara gömüldüğü Srebrenitsa'da ve  sonraki yıl da Ayasofya Camiinde kılınan Cuma namazı sonrasında yaptığımız basın açıklamalarıyla 29 Ocak “Milli Direniş Günümüzü” andık. Bizler 29 Ocak ruhu ile anma etkinliklerimizi milli ve manevi değerleri yüksek yerleri seçmeye özen gösteriyoruz. Bu senede bu anma etkinliğini bir adım ileriye taşıdık ve 29 Ocak olaylarının yaşandığı Yunanistan’da 27 Ocak günü bir heyetle hemşehrimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanikte doğduğu evden sessimizi duyurduk.ve Türkiye  Cumhuriyetinin Selanik ile Gümülcine Başkonsolosluklarını da resmi olarak ziyaret ederek gerçekleştirdik.

Sonrasında da anavatana dönerek yine hepinizin malumu 29 Ocak günü burada İzmit’te bir dizi açılış ve etkinlikle 29 Ocak Milli Direniş günümüzü andık. 29 Ocaklar Batı Trakya Türk Azınlığı olarak bizim için doğduğumuz topraklardaki varlık mücadelemiz için önemlidir, unutmadık ve gasp edilen tüm haklarımızı da alana kadar unutturmayacağız.

Bunun yanında saygıdeğer hazirun Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı olarak huzurunuzda bir konuyu daha açıkça belirtmek isterim. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği siyaset üstüdür ve bundan sonra da bu şekilde kalmaya devam edecektir.

2015 yılında yaptığımız tüzük tadilatı ile başkanlar statüsünde siyaset yasağı getirdik ve bu yasak bu camianın birlik beraberlik içinde kalmasının önünü açmak için yapılmış bir değişiklikti.

Elbette bizim camiamızdan çıkacak olan, yönetim kadrolarında olan ve çok farklı partilerde siyaset yapan kardeşlerimiz, arkadaşlarımız olacak ve halen de var. Bunlar bizim kazancımız, büyüklüğümüzdür. Fakat başkan statüsünde siyaset olunca olay biraz faklı boyuta kayıyordu ve bu sebeple de 2015 yılında gerçekleştirdiğimiz tüzük değişikliği ile buna yasak getirdik ve bence de çok iyi yaptık. 77 yıldır bu camia nasıl dimdik ayakta kalmış ise de bundan sonra da ebediyen bu birlik beraberlik içinde ayakta kalması için var gücümüzle hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bugün burada da iki adaylı bir seçimle karşı karşıyayız. İki listemiz de İzmit’te Batı Trakya camiasına nasıl daha fazla katkı koyarızın derdi ile huzurunuza geldi. Üyelerimiz kime teveccüh gösterir ise başımızın tacı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik beraberlik içinde Batı Trakya Türk Azınlığının hem anavatandaki sorunlarının birlikte çözümüne, hem de Yunanistan’da kalan azınlık mensuplarımızın haklı hak arama mücadelesine birlikte katkı koymaya devam edeceğiz.

Ben bugünkü seçimin öncelikle İzmit Şubemize, sonra da tüm camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. 

Yapılan konuşmalardan sonra faaliyet raporu, kesin hesap raporu, denetim raporu ve tahmini bütçe müzakereye açıldı ve oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi. Gündem gereği geçilen seçimlerde Yüksel Öztürk ve Tunç Toker’in başkanlıklarında iki aday liste yarıştı. Gizli oylama, açık tasnif suretiyle gerçekleşen seçimler sonucunda Yüksel Öztürk başkanlığındaki liste oy çokluğu ile üç yıllığına göreve seçildi. İzmit Şube Başkanı Yüksel Öztürk seçim sonrası birlik ve beraberlik mesajı yanında üyelere gösterdikleri teveccüh için kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Yönetim Kurulu Asil

SAFFET CENGİZ

GÜLAY ÖZYAVUZ

İLKAY ŞEHRİN

ÖMER ÇALIŞKAN

HASİBE TUNA

AHMET ŞANLI

Yönetim Kurulu Yedek

HALUK ÖZTÜRK

ŞAHİN TERZİOĞLU

GÜLÇİN KARABACAK

BUĞRA ÖZTÜRK

NECDET ÇAVUŞOĞLU

TUĞCAN KORAK

Denetim Kurulu Asil

MUZAFFER CAN

MÜMİN CENGİZ

ERHAN TERZİOĞLU

Denetim Kurulu Yedek

AYSUN ESER

REMZİ GÜNEŞ

MEHMET ERGÜNLÜ

Disiplin Kurulu Asil

SALİH YAPRAK

NECDET KOZAN

EZGİ AKEL

Disiplin Kurulu Yedek

BURAK BALTACI

ŞENAY ÖZTÜRK

CANER AYAZ

Etkinlik Rehberi
24.07.2015 Yeni Websitemiz
Güncellenen yeni websitemiz yayına alınmıştır.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - 1 Gün
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Açılış
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Finaller
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
17. BATI TRAKYALILAR PANAYIRI
17. Batı Trakyalılar Panayırı ve 11. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası
Alantepe Panayırı
Alantepe Panayırı 30 Ağustos Pazar Günü Hemetli (Organi) Bölgesinde Yapılacak.
Teşkilat Toplantısı
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 54. Dönem Teşkilat Toplantısı 28 Kasım 2015 Cumartesi Saat 11.00'da BTTDD Zeytinburnu Şubesi Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
Hacıbeşirağa Tekkesi Sok. No:5 Cağaloğlu,
İstanbul, Türkiye
Telefon : +90 212 519 70 13 - 14
Faks : +90 212 512 70 22
E-Posta : info@bttdd.org.tr
Hakkımızda
Haber Kategorileri
Batı Trakya
Sorunlarımız
Bilgiler
İletişim
İkamet İzinleri
Çalışma İzinleri
Batı Trakyanın Sesi
Meslek Rehberi
Burs Başvuru
Canlı Yayın
Haber Abonelik
Videolar
Şubeler
Batı Trakya Tarihi
Batı Trakya Harita
Basın Videoları
Tüm hakları saklı tutulmuştur.
Copyright © 2015