Ne Mutlu Türküm Diyene...
Nice 70. Yıllara
Geri Dön
Nice 70. Yıllara
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin 70. kuruluş yılı tüm camiaya hayırlı olsun.
09/09/2016

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin 70. Kuruluş yılı münasebeti ile bir açıklama yapan Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin açıklamasında;

“1946 yılında kurumsallaşarak 70.yılını tamamlayan derneğimizin kurucularına, başkanlarına, yöneticilerine ve bir bütün olarak bir camia olgusuyla dava dernekçiliğini beklentisiz olarak yürüten tüm üyelerimize teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ebediyete intikal edenleri rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Hüseyin: “Derneğimiz halen Batı Trakya da yaşamaya devam eden insanımızın mücadelesinde katkı sağlamak üzere 70 yıllık mücadele anlayışı yanında, burada faaliyetlerinde ve benimsediği üslup açısından iç siyasetten uzak partiler ve siyaset üstü bir tarzı benimsemiş olup Türkiye’de yaptığı etkinliklerde kültürel değerlerin ve dayanışmanın ön plana çıkarıldığı çalışmalarla üyeleriyle bütünleşmeyi sağlamıştır.  

Zorunlu yer değiştirmelerle Türkiye’de yaşamak zorunda bırakılmış ve temelde bölgedeki haksızlıklar baskı ve zorbalığın sonucu olarak doğdukları yerlerden koparılan insanlarımızın yabancı uyruklu veya vatansız konumda Türkiye’de zaman zaman yaşanan teknik sorunları da Türk devletinin çözüme yönelik iradesi ve anlayışlı tutumu sayesinde geçmişte ve bugün derneğimiz öncülüğünde kısa sürede çözüme kavuşturmuştur.

2014 yılı sonrasında mevzuat değişikliklerinde meydana çıkan zorluklarında el birliği ile çözümüne en kısa sürede ulaşacağımızdan da şüphemiz yoktur.“ dedi

“Son yönetim olarak göreve geldiğimiz gün genel kurulda verdiğimiz sözle birlikte bize görevi teslim eden irade olan üyemize derneğimizi sonuna kadar açtık.

Tek söz sahibinin üyemiz olabileceğini bizlerin yönetim anlayışının bu olduğunu belirterek tüzükte gerekli değişiklikleri gerçekleştirdik. Sağlam olan temellerimizi biraz daha sağlamlaştırdık.
Dernek üye veritabanımızı sıfırdan ele alarak 70 yıllık güncellemeleri bitirme aşamasına geldik.

Türkiye’deki sorunlara yönelik düşüncelerimizle ilgili tespit ve çözüm önerilerimizi ilgili tüm birimlerle paylaştık ve çözüm adına takipçisi olmaya devam ediyoruz. Azınlığın kronik halde bulunan temel sorunlarını yeniden ele almak üzere başlattığımız çalışmalarda da son aşamaya gelinmiştir.

Dava mücadelesinde nöbette olduğumuz makamlarda ve sürelerde kişiler değil, kurumlardır kalıcı olan dedik. Üyeye ve hemşehrilerimize yönelik haberleşme ağını genişletmek, bilgilendirmeleri ve bilgiye ulaşımı kolaylaştırmak adına haber akışı ve bilgi akışını güçlendirdik..

Yönetimlerde gençleşerek güçlendirdiğimiz kadrolarla çalıştık, tecrübeye ve tecrübeliye sahip çıktık. Geçmişten, geleneği ve birikimi geleceğe taşımayı hedefledik.

Derneğimiz ile ilgili burada zikredilmeyen amaç ve çalışmalarında hem üyelerimiz hem de teşkilatımız açısından bağlayıcı hükümler derneğimiz web sayfasında mevcut tüzüğümüzde açıkça ortaya konmuştur. Bu amaçlar doğrultusunda üyelerimizin bize teslim ettiği yönetim ve tüzüğümüzle amaç iradesini teslim etmedik. Etmeyeceğiz. “ diyen Genel Başkan Necmettin Hüseyin köklü tarihe sahip derneğimizin geçmişine baktığımızda Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği;

Baki ZORLU, Hayrettin GİRAY, Ali UZÖNER, Muharrem TRAK ve Muhittin KARASU Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’ni kurma izni isterler ve 09 Eylül 1946 tarihi derneğimizin kuruluş günü olur.

1946’da, “BATI TRAKYA GÖÇMENLERİ YARDIM CEMİYETİ” olarak kurulan dernek bundan on yıl sonra, 16 Ocak 1956 tarihinde, genel merkezde yapılan genel kurul toplantısı ile adını “BATI TRAKYA GÖÇMENLERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ” olarak değiştirme kararı alır. Bundan onbeş yıl sonra 1971’de yapılan bir toplantı sonucu derneğin ismi tekrar değiştirilir ve dernek, “BATI TRAKYA TÜRKLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ” ismini alır. Kısa bir süre sonra, genel merkez genel kurulu toplantısında yapılan tüzük değişikliği ile “Kültür” kelimesi dernek isminden kaldırılır ve dernek, son defa isim değiştirir: “BATI TRAKYA TÜRKLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ”. Batı Trakya Türk Azınlığı arasında yardımlaşmayı sağlamak amacıyla kurulan dernek, Yunanlıların baskıları ve Batı Trakya Türk Azınlığı’na yapılan hak ve hukuk ihlalleri karşısında, genel merkez yönetiminde yapılan tüzük değişikliği ile yetki sınırlarını genişletir.

Dernek, siyaset dışında, Batı Trakyalıların her türlü konu ve sorunları ile uğraşma ve bu sorunları çözümlendirme, bu çözümleme süreci içerisinde yerel ve uluslararası mahkemelerde soydaşları savunma kararı alır. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, 24 Ocak 1981 tarih ve 8/287 sayılı kararname ile kamu yararına çalışan dernekler kapsamında yerini alır. Dernek, çalışma süreci içerisinde azınlık haklarını korumak, savunmak ve iyileştirmek yönünde bir çok kanun ve kararnamenin çıkmasına öncülük eder.

Aynı dönemde Avrupa ve Avustralya’da Batı Trakya dernekleri ve federasyonları açılır. Dernek, oradaki kurumlara da çeşitli konularda destek olarak, onlara örnek teşkil eder. Dernek, halen dünyanın çeşitli bölgelerindeki Batı Trakyalı Türklerle irtibat halindedir. Bu bağlamda Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu ve bölgenin en yüksek kurulu olan Batı Trakya Türkleri Azınlık Danışma Kurulu ile ortak çalışmalar yaparak projeler üretmektedir. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Batı Trakya Türkleri Azınlık Danışma Kurulu ve Avrupa Batı Trakya Türkleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Dördüncü Batı Trakya Türkleri Kurultay’ın da alınan kararla üç kurumun katılımıyla, Uluslararası Daimi Sekreterya birimine derneğimiz iki üye ile katılır. Derneğimiz aynı zamanda Rumeli Türkleri Federasyonu kurucu üyesidir.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin 1946 yılında kuruluşundan bugüne pek çok değerli üye derneğe başkanlık etmiş veya farklı görevler üstlenmişlerdir.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği kuruluşunun 70.yılına 13 şube ve 4 temsilcilikle merhaba diyerek Batı Trakya Türk Azınlığına hizmet vermek üzere çalışmaya devam ediyor. 17 Kasım 1954 yılında ilk şubesini İzmir’de bünyesine kazandıran derneğimizin 1963 yılına kadar çalışmalarını sürdürür,İzmir şubesi daha sonra geçici bir süre için kapanır.

15 Nisan 1968 tarihinde Zeytinburnu Şubesini açarak teşkilatı genişlemeye başlar. Aynı yılın 18 Ekim’inde aktif hale gelen İzmit şubesini ikinci şubesi olarak faaliyete sokar. 20 Temmuz 1972 tarihinde 1963’te kapanan İzmir Şubesi tekrar aktif hale getirilerek üçüncü şube olur. İki yıl sonra 10 Nisan 1974’te Bursa dördüncü şubesi olur. Bursa şubesinin açılmasından sonra 1987 yılına kadar yeni şube kurulmaz. 14 Mayıs 1987’de Adapazarı ve 7 Aralık 1987’de Bakırköy Şubeleri hizmete girerek altı şubeli hale gelir. 1991 yılına gelindiğinde 27 Şubat’ta Yalova, 16 Mayıs’ta Edremit ve 25 Aralık’ta Gaziosmanpaşa olmak üzere üç şube daha açar ve şube sayısını dokuza yükseltir. Daha sonra sırasıyla 28 Mayıs 1971 tarihinde Küçükçekmece Şubesi, 28 Mart 1996’da Keşan Şubesi, 27 Ağustos 1997’de Eskişehir Şubesi, 8 Nisan 1999’da Üsküdar Şubesi ve 7 Ağustos 1999’da Soma Şubesi kurularak şube sayısı 14’ yükselmiştir. Teşkilata eklenen 15’inci halka 16 Haziran 2004 tarihinde Konya Şubesi olur. Konya ve Eskişehir Şubelerinin temsilciliğe dönüşmesi ile birlikte Edirne ve İzmit’te iki temsilcilikle birlikte dört temsilciliğe kavuşur.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği üyelerinin öncülüğünde bünyesinden çıkardığı iki spor kulübü, iki vakfı, temsilcilikler ve şubeleriyle bir bütün olarak mevcudiyetine devam ederken geçmişte genelde siyasi ve hukuki zeminde devam eden çalışma yoğunluğunu genişleyen yelpazesiyle birlikte sportif, kültürel ve sosyal etkinliklere de kaydırmıştır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin temel ve değişmez hedefi Batı Trakya’da yaşayan Türk Azınlığın kültürlerini ve kendi benliklerini koruyarak, vatandaşlık ve azınlık haklarından eksiksiz yararlanmasını sağlamak yanında bölge dışına göç etmek zorunda bırakılanların bulundukları yerde kültürel değerlerini yaşatırken geçmişe dönük haklarının takipçisi olmaktır. İşte bu kadar güçlü köklü bir kurumun yöneticiliğini yapmanın onur ve şerefini yaşıyoruz. Bizden sonraya taşınacak nice 70 yıllara yol almayı diliyoruz” dedi.

Etkinlik Rehberi
24.07.2015 Yeni Websitemiz
Güncellenen yeni websitemiz yayına alınmıştır.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - 1 Gün
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Açılış
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Finaller
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
17. BATI TRAKYALILAR PANAYIRI
17. Batı Trakyalılar Panayırı ve 11. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası
Alantepe Panayırı
Alantepe Panayırı 30 Ağustos Pazar Günü Hemetli (Organi) Bölgesinde Yapılacak.
Teşkilat Toplantısı
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 54. Dönem Teşkilat Toplantısı 28 Kasım 2015 Cumartesi Saat 11.00'da BTTDD Zeytinburnu Şubesi Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
Hacıbeşirağa Tekkesi Sok. No:5 Cağaloğlu,
İstanbul, Türkiye
Telefon : +90 212 519 70 13 - 14
Faks : +90 212 512 70 22
E-Posta : info@bttdd.org.tr
Hakkımızda
Haber Kategorileri
Batı Trakya
Sorunlarımız
Bilgiler
İletişim
İkamet İzinleri
Çalışma İzinleri
Batı Trakyanın Sesi
Meslek Rehberi
Burs Başvuru
Canlı Yayın
Haber Abonelik
Videolar
Şubeler
Batı Trakya Tarihi
Batı Trakya Harita
Basın Videoları
Tüm hakları saklı tutulmuştur.
Copyright © 2015