Ne Mutlu Türküm Diyene...
İzmit'te Geleneksel Bayramlaşma
Geri Dön
İzmit'te Geleneksel Bayramlaşma
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubemiz tarafından Kurban Bayramı’nın üçüncü günü dernek binasında Geleneksel Bayramlaşma düzenlendi.
16/08/2019

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubemiz tarafından Kurban Bayramı’nın üçüncü günü dernek binasında Geleneksel Bayramlaşma düzenlendi.

Bayramlaşma DSP Kocaeli İl Başkanı ve Eski Şube Başkanı Halim Dedeoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, İZSANDER Başkanı ve İzmit Kent Konseyi Emekli Meclisi Başkanı Halil Atay, Kocaeli Ticaret Odası Basın Danışmanı Süleyman Durak, Başiskele Belediyesi Meclis Üyesi Muzaffer Can, Yeniköy Merkez Mahalle önceki dönem muhtarı Mümin Cengiz, derneğimizin Türk Halk Müziği Korosu üyeleri ve dernek üyeleri katılım sağladı.

Şube Başkanı Yüksel Öztürk katılımcıların bayramlarını kutladı ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında;  “Malûmunuz bayramlarımız kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki dayanışmayı pekiştirme günleridir. Kardeşliğimizi güzel duygularla pekiştirdiğimiz bayram günlerinde sevginin, vefanın, sadakatin, fedakarlığın simgesi olan kurbanın ve bayramın anlamını çok iyi idrak etmeliyiz. Kurban bir nevi elimizle verdiğimize gönlümüzü de vermektir. Bu günler ayrıca Hac ibadetinin ifa edildiği, milyonlarca Müslümanın, dualar eşliğinde, kardeşlik manzarası ortaya koyduğu günlerdir. Dayanışma içerisinde, kurbanlarımızı paylaşarak, ikramda bulunarak, aile büyüklerimizin hayır dualarını alarak, çocukları, öksüzleri ve yetimleri sevindirerek bayram sevincini çoğaltmalıyız. Bekleyenlerimizi hatırlamalı, kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalmalı, yüzlerinin gülmesine vesile olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve yönetici arkadaşlarım adına Kurban Bayramınızı en kalbi duygularla kutluyor, bayramın ülkemize, milletimize, Batı Trakyamıza, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Şube başkanının  konuşmasının ardından Batı Trakya gündemi ve derneğin faaliyetleri hakkında üyelerimiz ve dostlarımıza bilgi paylaşımı yapıldı.

Etkinlik Rehberi
24.07.2015 Yeni Websitemiz
Güncellenen yeni websitemiz yayına alınmıştır.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - 1 Gün
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Açılış
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Finaller
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
17. BATI TRAKYALILAR PANAYIRI
17. Batı Trakyalılar Panayırı ve 11. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası
Alantepe Panayırı
Alantepe Panayırı 30 Ağustos Pazar Günü Hemetli (Organi) Bölgesinde Yapılacak.
Teşkilat Toplantısı
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 54. Dönem Teşkilat Toplantısı 28 Kasım 2015 Cumartesi Saat 11.00'da BTTDD Zeytinburnu Şubesi Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
Hacıbeşirağa Tekkesi Sok. No:5 Cağaloğlu,
İstanbul, Türkiye
Telefon : +90 212 519 70 13 - 14
Faks : +90 212 512 70 22
E-Posta : info@bttdd.org.tr
Hakkımızda
Haber Kategorileri
Batı Trakya
Sorunlarımız
Bilgiler
İletişim
İkamet İzinleri
Çalışma İzinleri
Batı Trakyanın Sesi
Meslek Rehberi
Burs Başvuru
Canlı Yayın
Haber Abonelik
Videolar
Şubeler
Batı Trakya Tarihi
Batı Trakya Harita
Basın Videoları
Tüm hakları saklı tutulmuştur.
Copyright © 2015