Ne Mutlu Türküm Diyene...
Selanik’ten Samsun’a Atam İzindeyiz Etkinliğimiz İpsala’da Yapıldı
Geri Dön
Selanik’ten Samsun’a Atam İzindeyiz Etkinliğimiz İpsala’da Yapıldı
Türkiye Atletizm Federasyonu’nun ve BTTDD'nin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 23’ncüsü yapılan" Selanik’ten Samsun’a Atam İzindeyiz" etkinliği ve “Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu” kapsamında Selanik'teki Atatürk'ün evinin bahçesinden alınan toprak,
16/05/2011

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun ve BTTDD'nin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 23’ncüsü yapılan" Selanik’ten Samsun’a Atam İzindeyiz" etkinliği ve “Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu” kapsamında Selanik'teki Atatürk'ün evinin bahçesinden alınan toprak, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi (BTTDD) organizatörlüğünde 16 Mayıs Pazartesi günü Türkiye’yi Yunanistan’a bağlayan İpsala Sınır Kapısı'nda düzenlenen törenle Türkiye'ye getirildi.

İpsala Sınır Kapısı’nda düzenlenen törene Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Merkezi Başkanı Burhanettin Hakgüder’in yanısıra, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Gökhan Sözer, İpsala Kaymakamı İhsan Emre Aydın, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Türkiye Atletizm Federasyonu adına Selâhattin Yıldız, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Bekir Mustafaoğlu, Gümülcine Belediyesi “Eşitlikte İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, DEB Partisi Başkanı Mustafa Aliçavuş, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve eski milletvekili Ahmet Faikoğlu katıldı.

Tören saygı duruşu ve Türk İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende daha sonra şiirler okundu ve folklor gösterileri yapıldı. Plaketler sunulmasından sonra Selânik'ten getirilen toprak atletlere ve BTTDD Başkanı Burhanettin Hakgüder’e teslim edildi.

BTTDD Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder törende yaptığı konuşmada, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kaybedilmiş toprakların canlı hatıralarına sahip çıkın talimatını verirken, hiç şüphe yok ki Batı Trakya Türklerini ilk sıraya koymuştu. Çünkü Batı Trakya Türkleri, Türk Milleti’nin dava olarak kabul ettiği bir sorunu yaşayan insanların bulunduğu bölgenin adıdır.

Biz Batı Trakya Türkleri Dayanışma Dernekleri olarak, Batı Trakya’daki insanımızın temel hak ve özgürlükleri konusunda yaşadığı sorunları Türk ve dünya kamuoyuna duyurmayı Atamız’dan aldığımız emir gereği yapmaktayız. Biz, Batı Trakya Türklerinin eğitim sorununu Türk ve dünya kamuoyuna sunarken bunun en temel insan hakkı olduğuna olan inancımız nedeniyle dile getiriyoruz. Bugün bu bayramı Türk Dünyası’nın ayrılmaz parçası olan Batı Trakya Türkleri ile birlikte kutluyorsak, bu emir de hiç şüphe yok ki, Ulu Önder’in bize verdiği kaybedilmiş toprakların canlı hatıralarına sahip çıkın emrinin sonucudur.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, yurtta sulh cihanda sulh felsefesinin de en büyük savunucularındandır. Ancak bu savunmayı yaparken Batı Trakya’daki insanlarımızın yaşadığı sorunları dile getirmememiz söz konusu olamaz. Biz Türkiye ile Yunanistan arasında köprü olmak istemiyoruz; dostluk anlamında. Biz, maya olmak istiyoruz, maya. Çünkü köprü üzerinden gelip geçilen ve başka amacı olmayan bir şeydir, ama maya üretilen ve doğuran bir araçtır. Dolayısıyla bu fırsatı Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine vermesi gerektiğine dile getirmek istiyorum.

Bugün geldiğimiz noktada, halen eğitim konusunda Batı Trakya Türkleri sıkıntı çekiyorsa, hala etnik kimliklerinin inkarı konusunda sıkıntı yaşıyorsa, bugün vakıf mallarımızı halen idare edemiyorsak, bugün kurumlarımızın isminde Türk Birliği yazıyor diye AİHM’nin verdiği karara rağmen açılamıyorsa, bizim dostluğun önünde en büyük engeli çıkaranlar işte bunları halen Batı Trakya Türklerine reva görenlerdir diye düşünüyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerine yer verdi.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Balkan Yardımcısı ve Güney Meriç Azınlık Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu yaptığı açıklamada, “Başkanımız yoğun parlamento çalışmaları dolayısıyla bugün burada bulunamadı ve sizlerden özür dilemektedir. Atatürk Türk Milleti’nin onurudur, baş tacıdır. Bir devrin sona erdiği zamanda ortaya atılmış ve esarete başkaldırmıştır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak yeni bir kıvılcım yakmıştır. Bu kıvılcım adeta bir yangına dönüşerek dalga dalga bütün ülkeye yayılmıştır. İşte Türkün özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi bir kez daha yeniden başlamıştır. Vatan topraklarının esaret altında tutulamayacağını tüm dünyaya haykırmıştır. Mustafa Kemal Atatürk ile ne kadar övünsek azdır. Balkan insanının ve özellikle de Batı Trakya Türklerinin hamurunda Atatürk’ün mayası vardır; çok değişik ve özel bir yeri vardır. Çünkü O, Selânik’te doğdu. O, Bizim hemşerimiz. Onunla gurur duyuyoruz. Onun izinde olduğumuzu buradan bir kez daha haykırmak istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

BTTDD eski genel başkanlarından Selahattin Yıldız ise yaptığı konuşmada bu organizasyonun Batı Trakyalılar tarafından organize edildiğini hatırlatırken en büyük arzusunun organizasyonun Selânik’te Atatürk’ün evinin önünden başlaması olduğunu ancak bugün siyasi konjonktürün müsait olmadığını söyledi. Yıldız Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın izlediği ve olumlu olarak kabul ettiği Türk-Yunan münasebetlerinin daha da geliştirilmesi sonucunda bu hususun yakın gelecekte gerçekleşeceğine inandığını dile getirdi.

Törende katılımcılara seslenen AK Parti Edirne milletvekili adayı Mehmet Müezzinoğlu “Gönlümüz arzu ederdi ki bu töreni Selânik’te yapalım, Selânik’ten başlatalım ve atletlerimiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu o evden toprağı alıp önce buraya getirsin, sonra İstanbul’a ve Ankara’ya Cumhurbaşkanımıza kadar götürsün. Ümid ediyorum ki gelecek süreçte bunlar da olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Protokol konuşmalarında son konuşmayı Edirne Valisi Gökhan Sözer yaptı. Sözer konuşmasında barış koşusunun başlangıç noktasının Selânik olmasını istediklerini belirterek, “Burada ifade edilen oradaki soydaşlarımızın sıkıntıları, ne çağımıza, ne de oradaki ülkeye, insanlara yakışmayan haksızlık ve yanlışlıkların bir an önce ortadan kalkması ve düzeltilmesi mümkün olsun. Artık temel haklar ve özgürlükler herkes için mükteseptir. İnsan olmak bu hak ve özgürlükleri kullanmak için yeter. Biz başka bir şey ne ister ne de talep ederiz. Temel hakların, insan olmanın, en önemli temel sebebinin ve özgürlüklerin oradaki soydaşlarımız, oradaki hemşehrilerimiz tarafından da kullanılmasını arzu ederiz. “ açıklamasında bulundu.

Etkinlik Rehberi
24.07.2015 Yeni Websitemiz
Güncellenen yeni websitemiz yayına alınmıştır.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - 1 Gün
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Açılış
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
2015 Yılı Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri - Finaller
"SEÇEK" Mertliğin, yiğitliğin yaşatıldığı 700 yıllık bir kültürdür.
17. BATI TRAKYALILAR PANAYIRI
17. Batı Trakyalılar Panayırı ve 11. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası
Alantepe Panayırı
Alantepe Panayırı 30 Ağustos Pazar Günü Hemetli (Organi) Bölgesinde Yapılacak.
Teşkilat Toplantısı
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 54. Dönem Teşkilat Toplantısı 28 Kasım 2015 Cumartesi Saat 11.00'da BTTDD Zeytinburnu Şubesi Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
Hacıbeşirağa Tekkesi Sok. No:5 Cağaloğlu,
İstanbul, Türkiye
Telefon : +90 212 519 70 13 - 14
Faks : +90 212 512 70 22
E-Posta : info@bttdd.org.tr
Hakkımızda
Haber Kategorileri
Batı Trakya
Sorunlarımız
Bilgiler
İletişim
İkamet İzinleri
Çalışma İzinleri
Batı Trakyanın Sesi
Meslek Rehberi
Burs Başvuru
Canlı Yayın
Haber Abonelik
Videolar
Şubeler
Batı Trakya Tarihi
Batı Trakya Harita
Basın Videoları
Tüm hakları saklı tutulmuştur.
Copyright © 2015